semenjak-menjak duk rumah sewa...
makin pandai la masak bende2 yg amatlah senang~
ahhahaha
boleh siap dlm 15 minit (mi bujang goreng 'kaw' punye)
,^______^,
Resipi dan cara2nya: (edisi khas tuk org BUJANG SENANG!!!!)
- 1 paket or 1 keping mee maggi non-fried (gune mee maggi or mie sedap pun boleh...[rin gune mie sedap] )
- rendam kan mi dlm air panas selama... (pe susah...sampai die lembut n kembang..tapi jgn kembang sgt..nnt kurang sedap...^^ if bujang mcm rin...xkesa la kembang mane pun...perut rin gak mkn~)
- bukak api.... (or electric [canggih betul]....)
- letak minyak masak dlm kuali.(BERSESUAIAN : brape byk mi yg digune)
- letak, sos tiram 1 sudu besar dlm kuali minyak yg sudah panas... (API KECIL : takut hangus!!!)
- sos kicap (DAH BUJANG : suke hati)
- opptional boleh gune perencah mie tu..mcm mie sedap~ kalo serbuk JANGAN!!!!
- tambah air (kalo nk basah tambah la air...tapi nnt kene tambah la kicap dan sos tiram..)
- 5 tangkai cili padi...di potong hiris...(KECIK2!!!..and kalo xnk pedas sgt letak 1or 2 jek)
- letak mi yg kite rendam dlm ramuan kite ni.... (buang air rendaman mi tadi!!!JANGAN X BUANG!)
- letak telur ayam yg mentah dlm mi ni... (cuci dulu ye....KEBERSIHAN!!!)
- GAUL-GAUL-GAUL sampai sebati... (sampai telur ayam tu masak, sampai mi tu digaul sebati...)
- kalo nak basah (dah boleh angkat da..)
- kalo nak kering (masak/goreng sampai mee tu agak2 kering...BUKAN HANGUS!!!)
Taaaaaadaaaaaaaaaaaaaaaa!!!
senang,ringkas,padat.....^0^
peacecubelahtrydulubrutau...
^-^
ahaha! power lahhh,siap ade resepi lagikkk..
ReplyDeleteof course la!! nnt kite nk wat resipi bujang len~ da kumpul~ehheeheh
ReplyDeletethnx 4 the mee hri tu...
ReplyDeletesdap jek...
he3
amacm stembot???
jdi???
=P