Friday, September 30, 2011

takutnya menjadi orang M!!!!

assalam....
M.....
macam2 boleh sebut....
menyanyi,mencuri,menyumpah,memfitnah,membunuh,tapi entry kali ini MUNAFIK!!!!

nauzubillah......rin paling takut menjadi org munafik....
kadang2 bile kite sudah terlalu bangga dgn diri, tak kesah dari aspek yg bagaimana...
kite mudah riak...dan dari riak,lahirlah perasaan bangga...dan menjurus kepada munafik....
yang dikatakan,munafik itu amatlah berdosa besar...hinggakan ALLAH SWT sgt murka akan sikap itu...
astaghfirullah....jauh2kan lah....

munafik = org yg beriman,bercakap tentang keimanan,tapi tidak mengamalkan dalam hidupan hariannya....

bile rin imbas balik,apa yg rin bualkan hari ini....
banyak betul rin lepas cakap....

dialog yg biase tapi boleh disalah ertikan....
"kalau aku, aku buat blog more to islamic" kata rin
"islamic???tapi aku tak islamic sgt...."hati rin~

bile pikir balik....betul ke ape yg aku cakap....
aku mcm riak....riak dgn care aku berdakwah...
and perasaan mcm munafik tu makin menebal...
atau perasaan aku ni hanyalah gangguan syaitan???
aku berdakwah,namun apa pendapat org yg melihat aku di kaca mata????
kawan2 aku???ape pendapat korg???
aku takut....mmg takut dgn persepsi org...kerana
di akhirat kelak...aku akan ditanya melalui pelbagai bukti yg telah berlaku di dunia....
ya ALLAH....jauhkan lah aku daripada sikap munafik ini......
bimbinglah aku dan hamba2mu ku yang lain...AMIN....
aku tau sikit2 tentang islam dan ilmu islam...so aku kongsi melalui blog...

sepatutnya dialog aku...
"kalau aku,aku buat blog more to islamic"kata rin
"islamic??aku akan  berubah lebih baik...AMIN!!" hati rin

dalam berdakwah...atau ape sekalipun yg melibatkan diri kita
seharusnya kita yakin....PULIHKAN HATI KITA!!!!
yakin yg kita buat itu benar....***benar depends ajaran ISLAM***
janganlah ragu dengan dakwah itu,kerana dakwah itu satu pahala yang baik...
biarlah, berape org je yg bace blog rin...asalkan, rin buatlah jugak perkara yg baik...
sbb apa yg rin buat nie KECIK sgt...namun,inilah yg rin mampu...
bila berdakwah,kite saling mengingatkan orang lain dan diri sendiri....

insyaALLAH...apa yang kita buat diberkati....

psssssssssssssssssss
kalau rin ade salah cakap...rin harap sgt...
TEGURLAH RIN!!!!


peaceHOLDMEteachme~

8 comments:

  1. hehehe,aku pun tak tau knp aku gelak. kuang2.

    tapi selalu jugak terpk mcm ni, nsht sana sini, tp diri sendri ??? ishhh. ntahla.


    sesuatu yg sgt sukar utk dirungkaikan.

    ReplyDelete
  2. ^^ mcm tula....
    baru la berbincang...

    btol2...
    sbb tu aku pun tpikir mcm tu...
    nasihat mmg hbat..tapi dri sendiri...

    apapun...jgn biarkan fikiran negatif itu menguasai kite...kene bertarung dgn sifat mcm ini....
    barulah,insyaALLAH, kita dpt mjadi insan yg berjaya bsama2 insan yg lain....

    amin!!!!

    ReplyDelete
  3. tp sbenanye, bile kte nsht org, kire kte nshtkn dr sendri la kn ? :)))

    ReplyDelete
  4. betol3!!!
    sbb tu ade manfaatnye saling menegur...tapi kene ikut tmpt gak...
    tapi SUSAH BETUL nak tegor org...lagi2 org yg kite kenal....
    hummmmm

    ReplyDelete
  5. mngur org seiring dgn mrubah skap...
    mnusia x smpurna...
    tgur 2 mmg bgus....
    lau ikut tmpat mse keadaan...

    ReplyDelete
  6. hmm....btol....yg penting dro sendiri kne brani...huuuuu

    ReplyDelete

=) i wonder....