Friday, October 7, 2011

aku paling tak suke org PENTING DIRI SENDIRI!!!!!!!!!!!!!!!

assalam~

entry kali ini....
ada perasaan marah sket...
mmmm BANYAK actually!!!!

tolong lah para pembaca....
janganlah terlalu pentingkan diri sendiri....
hinggakan menyusahkan org lain.....

RIN TAK SUKE!!!!!
KAWAN2 TAK SUKE!!!
MASYARAKAT TAK SUKE!!!!

ALLAH TAK SUKE!!!!

please......

alkisah.......(tentang bahagikan kumpulan jek pun)
kes 1 : kokurikulum
kiteorg kene pecahkan group...so each group should be 5-7 org.....
then....rin da decide la dgn 1 hamba ALLAH ni n 2 org kawan rin...
so kite 3 org....pastu ade lagi 1 org yg lain pun xcukup ahli...
so amik je la dorg tu..... so 4...
pastu, MADAM cek la group2 yg tak cukup and yg cukup...
then, disebabkan group x cukup sorg....
madam ni ckp either korg nak masuk group lain (kire kene pecah) takpun korg gabung je mane2 kump tak cukup....sbb ade lagi kump tak cukp org....ade 1 kump tu 3 org jek..
rin bajet, kite amik je la dorg....tuk penuhkan...
tibe2, hamba ALLAH ni menarik diri dari kump kiteorg....(KIRENYE KENE PECAH LA)
actually....kalo kite amik je 3 org tu....DAH PENUH....
sbb kan die....kiteorg yg elok2 build satu group...kene pecah....
NAPE RIN TAK NAK PECAH???
sbb,satu kelas....senang nak bincang ape2~
and....kumpulan yg hamba ALLAH tu masuk, mmg agak berbakat la....
namun......rin rase byk hikmah dari perpecahan tersebut....
kiteorg ditugaskan tuk mmbuat persembahan (kire assgment la)
group rin nye dance OK!!!
group dia yg dia sangkakan berbakat itu, biasa2 saje....
sbb group dia busy time tu....
 tgk!!!!!JGN PENTINGKAN DIRI SENDIRI!!!!!

kes 2 : subject core
kene buat group gak sng MADAM nk bg assignment....
then....da decide....
rin dgn hamba ALLAH ni and 2 lagi kwn perempuan....
madam nk 5....so...lagi sorg jek!!!
ok....so, kiteorg buat dulu 4 org dlm group....
tgl cari sorg jek....
tibe2 kwn rin, A tanye......
A=ko group ngan sape rin???
B=ngan hamba ALLAH...ngan X and Y la...nape???ko?
A=aku da cukup 5....ngan hamba ALLAH ngan 3 org lain la include aku...
B=ait???aku da amik die...ko amik la yg len~
A=masalahnye, ak nye da cukup.....
hamba  ALLAH=eh,rin.ko tulis name  aku dlm group ko ke???
B=ofkos la kite kan da decide~
=...................................................................='
so,dri 4 tgl 3....rin,X and Y.....
ok.....tapi ade kekeliruan sket~
ingatkan lagi group 3 org and group 5 org....
so kirenye 1 je la group 6 org, yg len 5 org....
amik je la 3 org ni skali gus....
rupenye,slh kire!!!!!
so , ade yg group 6 org, 4 org, tpi yg len cukup 5 org...
yg group 6 org ni kene la pecah masuk group 4 org tuh....3-3 takleyh pisah....
sbb masing2 nak jage hati masing2 and hati2 kwn2~
=..=' kes ni akan selesai kejap je lagi...tapi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
sure-sure ade pihak xbpuas hati....
nk blame sape????takpyah la....
buat dosa jekk....


rin xkesah....tapi rin xske!!!!!!!!!!!!
rin xske...bile rin da decide....
DAH LAME bincg psl group ni about last week ago!!!!
rin xske ade jek hati dan perasaan yg AKAN x bpuas hati....walopun sukarela nk join group lain~
dgn secara tiba2nye, hamba ALLAH ni keluar dri group...
tanpa MEMBERITAHU dia xnak join group kite.....
rin sgt2 lah taksuke!!!!
ATLEAST!!!!!bagila tahu awal2!!!!!
boleh la rin and kwn yg len selesaikan kat situ jugak.....
namun.............
hummmm......


the moral of the stories~
  • jgn pentingkan diri
  • bagitahu awal2 kalo xnak join group 
  • jaga hati kawan2
  • jgn menyusahkan org
  • oiiii rin bawakla bersabar~ hummm =..='

ape nak buat....dugaan2....
tapi rin mohon sgt, supaya ALLAH bukakan hati dia tuk MINX MAAF kat kami2 ni....
kami mmg dah maafkan....susah tu!!
biasala manusia....marah senang....maafnye susah....
mcm la..buat sumthg yg baik...tapi nk ckp tx  kat org tu pun susah~
rin paham hamba ALLAH tu.....taknak group ngan kami2 ni....
yela...kami ni membosankan.....tak fun2...
but, WHO CARE.....

peacehaveurmannerplease!!! 

6 comments:

  1. so ape solution psal grup tu??
    cte x hbis lgi ni...
    hu4

    ReplyDelete
  2. tgu esok....nmpk muke2 sume...sng~ ehhe

    ReplyDelete
  3. hee....penah tjadi ke weh???^^ heee

    ReplyDelete
  4. ha3!!!
    bile ek??xingat la~~~
    pasai pa ha?? hihi

    ReplyDelete

=) i wonder....